250 boeken zijn reeds de deur uit. 2de druk komt eraan ๐Ÿ‘Œ

Etappe 81 - 16/07/2022 - LEร“N SAN MARTIN DEL CAMINO 24,96km. (2.029,62km)

Gepubliceerd op 16 juli 2022 om 20:40

Etappe gesponsord door ONS TANTJE uit Antwerpen.


0700hr ... in de friste van de morgen, het is 23 gr, verlaat ik deze prachtige stad met veel leuke bezienswaardigheden. Een dagje is te weinig maar ik moet voortmaken ๐Ÿ˜‰. Ik steek de Rio Bernesga over, die zo goed als droog staat ten gevolge van de aanhoudende warmte, en via Trobajo del Camino verlaat ik definitief León. Alweer een zanderig wandelpad langsheen een drukke baan. Plots wordt de eentonigheid verbroken door de aanwezigheid van 3 stieren die blijken losgebroken te zijn. Even moet ik denken aan de stierenrennen in Pamplona en denk eraan die beestjes effe te jennen, maar gezond verstand zegeviert en in een wijde bocht ga ik eromheen๐Ÿคช๐Ÿคช. Snel ga ik er vandoor en laat die brave beestjes achter mij. Ik loop onder de autosnelweg A66 door en vervolg de Camino Francés, zoals aangegeven met die fameuze blauw-gele borden, op dezelfde zandpaden. Ter hoogte van Valverde de la Virgen, op kilometer 12, neem ik een stevig ontbijt. Het is een prettig weerzien met Veronique uit Hawai, die daar ook een broodje aan het eten is, die ik toch al een paar dagen niet meer had gezien. Ze stelt het goed, ongeacht de warmte, en haar vriendin Hannah uit New York die loopt een paar kilometers verderop. Ik zet de eindsprint in richting bestemming .... veel valt er niet te vertellen aangezien het decor ongewijzigd saai en eentonig blijft. Nog een dagje ... en dan zou er beterschap moeten zijn๐Ÿคž๐Ÿคž. Ik reserveer mij een bedje in Albergue Santa Ana bij Ana, hoe kan het ook anders ๐Ÿ˜‰, en neem een heeeeeel frisse douche …. deugd dat dat doet ๐Ÿšฟ๐Ÿšฟ๐Ÿšฟ. Ik ga een slaatje eten in een naburige bar, waar een tiental Spanjaarden druk aan het kaarten zijn, en begeef mij nadien naar mijn bedje voor een siësta. Ondertussen zijn de Amerikaanse vriendinnen toegekomen die hier blijkbaar ook hebben gereserveerd. Dat wordt straks samen dineren om 19hr stipt en geen minuut later, zoals Ana de uitbaatster streng sommeerde. 

Het avondmaal is lekker en wordt beëindigd met een aantal likeur en brandy flessen die de uitbaatster met veel zwier op tafel neerpoot. Van alles eens proeven zekerst ๐Ÿคช๐Ÿคช.

Morgen vliegen we er met veel goesting terug in richting Astorga ... of misschien ietsje verder. We zien wel.

Daaaaaag ๐Ÿป๐Ÿป


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hilde De Troyer
11 maanden geleden

Dikke chapeau en ongelooflijk veel respect voor jouw prestaties! Het einddoel komt elke dag een beetje meer in zicht. Wij duimen mee.

Nathalie
11 maanden geleden

"zet uw gelazeken aan uwe lippen,
En laat het zachtekens nr binnen slippen,
Zet uw gelazeken aan uwe mond....
En drink het uit, tot op de grond!"
Groot gelijk, na een zware, hete wandeldag is er plezier en vertier van doen!๐Ÿท๐Ÿฅƒ๐Ÿน
Als er 1 iemand is die een glazeken of meer verdient ben jij het wel.
Skol, doe ze optijd nog mor es vol.
Fijne zondag โ˜€๏ธ๐ŸŒธ๐ŸŒž๐ŸŒผ

Wim Muylaert
11 maanden geleden

Geniet van Astorga.
En denk eraan vanaf Ponferrada om minstens twee stempels per dag te voorzien.
Ge doet dat zeer goed.

Isabel vereecken
11 maanden geleden

Wat een prestatie! Alleen maar bewondering, nog veel succes met de laatste etappe! ๐Ÿ€๐Ÿ€

Marliese en Wim
10 maanden geleden

Hey dappere Belg, dat was geen stier maar een koe zegt mijne Wim. Soit, ge blijft super bezig en nadert per gezette stap het einde. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘